Jak jsme si vedli v roce 2010

26.01.2011 07:43

Do umístění jednotlivých klubů se započítavaly výsledky ze všech republikových mistrovství a přeborů. Na tyto soutěže se jednotliví závodníci kvalifikovali v celkově pěti kvalifikačních turnajích, pořádaných po celé republice. Byla to Hranice na Moravě, Týn nad Vltavou, Litoměřice, Brno, Jihlava.

Náš klub se umístil celkově na 59.místě z celkového počtu 75 klubů. Na prním místě skončil Sokol Praha Vršovice, druhé bylo USK Praha a na třetím místě Judo SK Královo Pole Brno O.S..

O našem umístění rozhodly dvě získané medaile. První získala Denisa Beranová v kategorii mladší žákyně do 36 kilo. Jednalo se o její první republikové závody a celkové třetí místo je zasloužené, i když ambice byly o něco vyšší. Závody probíhaly v Mohelnici na Moravě.

Další zářez vybojovala Judith Kovářová. Ta startovala v kategorii dorostenky ve váze do 48 kilo. Tato závodnice už republikové závody absolvovala, takže atmosféra závodů jí nebyla cizí. Vybojovala celkově druhé místo. Na cestě do finále vyřadila dvě reprezentantky. Závody se konaly v Plzni.

Další naši závodníci sice na stupínky nejvyšší nedosáhli, ale zanechali dobrý dojem.

Mladší žáci do 30 kilo - Radek Vobořil  5.místo

                                   Dominik Heřmánek   9.místo

Mladší žáci do 48 kilo -  Marek Kracík   5.místo

                 do 52 kilo -  Matěj Krejčí   9.místo