Jak jsme si vedli v roce 2011

17.05.2012 13:58

Jak jsme si vedli v roce 2011

                 LITOMĚŘICE - Uplynulý rok byl v našem judistickém klubu velice úspěšný. Naši závodníci se zúčastnili spousty turnajů, na kterých získali mnoho cenných kovů a ocenění.

Celkem jsme objeli 41 turnajů a vybojovali 237 medailí. Z toho 122 zlatých, 68 stříbrných, 47 bronzových. Naši borci se utkali se svými soupeři v celkem 906 zápasech. Vítězně 626 zápasů a ve 280 případech se museli sklonit před lepším soupeřem. I když jsme jezdili v menším počtu než ostatní oddíly, dokázali jsme přivést také poháry za družstva. Z Jihlavy, Chlumce nad Cidlinou a Teplic.

Letos se podařilo zabodovat i na republikových soutěžích, kdy Denisa Beranová vybojovala titul přeborník České republiky v kategorii mladší žákyně. Judith Kovářová obsadila třetí místo na Mistrovství České republiky dorostu. Také zisk pátých míst Denisi Moravcové, Marka Kracíka na PČR mladšího žactva a Martiny Hartmanové na MČR dorostu jsou úspěchem pro klub. Titul krajského přeborníka má v držení Matěj Krejčí - starší žák, Denisa Beranová – kategorie mladší žákyně a Štěpánka Krejčová - mládě. Všichni jmenovaní a navíc Daniel Pařízek (nejlepší mládě) a Jiří Učík (nejlepší kotě) dostali pohár a gratulaci přímo od starosty města Litoměřice Mgr. Ladislava Chlupáče s poděkováním, že dělají dobré jméno nejenom klubu ale i městu Litoměřice.

Úspěšnou sezonu mají za sebou také veteráni našeho klubu. Tento rok byl z pohledu soutěží velice výživný. Margita Kadeřábková dokázala přivést medaile z MS v Německu - 3.místo, ME v Rakousku - 3.místo  a MČR - zlatou medaili. Neméně úspěšný Vítězslav Votruba 1.místo na ME a MČR. Zlato na MČR dokázali vybojovat také Jaroslav Slabý ml. a Petr Živný.

Součet těchto ocenění nám vynesl krásné 9. místo mezi všemi kluby v České republice za uplynulý rok 2011.  Velkým příslibem do dalšího roku je nábor nováčků, kdy někteří se jeví velice dobře a mohli by jít ve šlépějích starších kolegů. Pokud by měl někdo zájem nás navštívit a třeba se jenom podívat, jak vypadá takový trénink judistů, budeme velice potěšeni. Trénujeme každé úterý (17:30 hod ) a čtvrtek (17:00 hod ) v budově DDM Rozmarýn v Plešivecké ulici v Litoměřicích.

Mgr.Ladislav Chlupáč a Květa Veselá při předávání ocenění