Český pohár 2013 Ostrava - kvalifikační závod na republiku

11.02.2013 11:06

Grand Prix Ostrava 2013 - judo

                 Ve dnech  9.-10. února proběhlo v Ostravě 1.kolo ( celkem pět kol ) Českého poháru juda, jako kvalifikační závod pro mistrovství republiky. Na závod se sjelo velké množstvízávodníků z 61 klubů celé České republiky i ciziny. Turnaje se zúčastnila početná skupina závodníků z Polska, Slovenska, ale také např. Ukrajiny.

Na toto klání se vydala dvoučlenná skupina JC Litokanu Litoměřice, trénující pod soukromou školou Šrejbr. Naše barvy hájila Denisa Moravcová a Denisa Beranová. Vůbec nezklamaly a obě si přivezly medaile.

Nejdříve se do turnaje zapojila mladší Denisa Moravcová, která startovala v kategorii starší žákyně ve váze do -36 kg. V prvním zápase po tuhém boji podlehla v držení na zemi své soupeřce ze Slovenska   ( pozdější vítězka ), která ji poslala do oprav. Tam si vedla skvěle a postupně porazila soupeřku z Českého Těšína a v boji o bronz závodnici z Nového Bydžova.

Druhá se do turnaje zapojila Denisa Beranová ve váze do -48 kilo starší žákyně. Pavouk ji přiřkl v prvním kole volný los a tak si mohla svoje potencionální soupeřky prohlédnout v boji. Pavouk ji posléze do cesty poslal soupeřku z Ostravy a Denisa ukončila boj po 20 vteřinách škrcením. Poté už ji čekal boj ve finále, kde se ji postavila závodnice z Hulína. Ani tady nepobyla dlouho na žíněnce a zápas ukončila po 30 vteřinách krásnou nožní technikou a po zásluze brala zlatou medaili.

V celkovém hodnocení klubů mezi staršími žákyněmi skončily holky díky dvěma medailím na druhém místě.

Poté už následovalo vyhlášení a předání medailí a diplomů a cesta zpět na nádraží, kde jsme nasedli do vlaku a s dobrým pocitem se vydali domů do Litoměřic.

Chtěl bych poděkovat oběma závodnicím za příkladnou reprezentaci našeho klubu JC Litokan Litoměřice a města Litoměřice a také rodičům za pomoc při dopravě na závody.

 

Fotogalerie: Český pohár 2013 Ostrava - kvalifikační závod na republiku