Krajský přebor mláďat 2013 Teplice

13.06.2013 07:31

Judisté z Litokanu úspěšní na krajském přeboru

 

Uplynulou sobotu, 8. června 2013, mladí judisté z Litokanu Litoměřice (trénující pod soukromou školou Šrejbr) reprezentovali náš oddíl v Teplicích na krajském přeboru mláďat, ročníků 2003 – 2006, který pořádal místní oddíl JK JJ Stadion Teplice. Náš oddíl vyslal do bojů celkem 9 borců.

Ve věkové kategorii mláďat, roč. 2005 – 2006, jsme měli 7 zástupců.

Ve váze do 23 kg nás zastupovala Barbora Matzkeová, na kterou čekalo dalších 10 soupeřů. V prvním kole naneštěstí hned narazila na pozdějšího medailistu, který ji poslal do opravných bojů, zde v prvním zápase uspěla, ale další soupeř byl již nad její síly. Obsadila tak konečné 7. místo.

V další váhové kategorii, do 29 kg, jsme měli v poli 10-ti startujících dva zástupce – Rozálii Rybovou a Vítězslava Richtra. Oba shodně hned v prvním kole podlehli – Víťa pozdějšímu suverénnímu vítězi této kategorie a Rozárka pozdější bronzové medailistce. Dá se říci, že los nám opravdu nebyl nakloněn. Víťu bohužel prohra rozhodila natolik, že prohrál i první zápas v opravných bojích a turnaj tak pro něho skončil celkovým 9. místem. Rozálie se přes opravné boje dostala až k zápasu o třetí místo, kde ale bohužel prohrála a obsadila tak konečné 5. místo.

V další váze této věkové kategorie, do 36 kg, nás zastupovali Patrik Procházka a stále ještě nováček Tomáš Slezák. U Tomáše se v bojích projevila menší zápasová zkušenost. I tak ale pěkné čtvrté místo v kraji je příslibem pro příští sezóny. Již ostřílenější Patrik si vedl o něco lépe a vybojoval pro náš oddíl první – bronzovou medaili.

Dalším naším zástupcem byl Jan Kopřiva ve váze do 32,5 kg. Hned první utkání sice prohrál, ale v dalších zápasech už byl bezchybný a po zásluze se mu na konci turnaje houpala na krku vynikající a nečekaná stříbrná medaile. Zřejmě se projevily i týdny strávené v posilovně.

Posledním naším zástupcem v této věkové kategorii (roč. 2005 - 2006) měl být ve váze do 46 kg Matyáš Vaňhát. Nenašel zde však soupeře a proto po dohodě startoval ve věkové kategorii 2003 - 2004, ve váze do 54 kg. Se staršími i těžšími soupeři se pral velice srdnatě, za což byl na konci po zásluze oceněn stříbrnou medailí.

Mezi staršími mláďaty – ročník 2003 – 2004 nás reprezentovali pouze dva zástupci (když další naši favorité v tu dobu zápasili na mezinárodním turnaji v Holandsku).

Ve váze do 36 kg se mezi dalšími 13-ti účastníky objevil Jakub Löwy, který se postupně a bez zaváhání prokousával postupovým pavoukem až k finálovému boji. Zde však smolně zakopl a získal tak nečekanou, ale vynikající stříbrnou medaili.

No a to nejlepší nakonec. Ve váhové kategorii do 32 kg nás reprezentoval Jiří Učík. V postupovém pavouku na něj čekalo dalších 9 soupeřů. Jirka však ani jednou nezaváhal a překrásnými hody si po právu vybojoval zlatou medaili a titul „Krajský přeborník 2013“.

 

 

Fotogalerie: Krajský přebor mláďat 2013 Teplice