o Pohár starostky České Lípy

30.04.2013 08:18

DRUŽSTVO JUDISTŮ Z LITOKANU VYHRÁLO

 

Uplynulá sobota, 20. dubna 2013, byla pro judisty z Litokanu Litoměřice velmi úspěšná. Zúčastnili se 1. ročníku turnaje v judu „O pohár starostky města Česká Lípa“, vypsaném pro kategorie koťat, mláďat a mladších žáků a žákyň. Na tento turnaj se sjelo více jak 300 závodníků nejenom z Čech, ale i z Německa a Polska.

Náš klub JC Litokan Litoměřice (trénující pod soukromou školou Šrejbr) vyslal na tyto závody celkem 18 svých členů.

 

Mezi těmi nejmenšími – koťaty (ročník 2007 a mladší) nás ve svých vahách reprezentovali Maruška Suková (3. místo), Vojta Špáta (3. místo), Adélka Procházková (7. místo) a Bára Jenešová, která se stala vítězkou své váhové kategorie.

 

Ve věkové kategorii mláďat, roč. 2005 – 2006, nás zastupovalo dalších pět borců. Ve váze do 30 kg to byl Jan Kopřiva, který nestačil jen na jednoho soupeře a obsadil konečné 2. místo. Ve váze do 23 kg Bára Matzkeová doplatila na těžký los, který ji přisoudil hned v prvním kole pozdějšího vítěze. Dostala se tak do opravek, kde první zápas vyhrála, ale další soupeř byl již nad její síly a obsadila tak konečné 5. místo. O něco lépe si vedla Rozálie Rybová ve váze do 25 kg, která postoupila za své skupiny, ale v boji o finále smolně podlehla pozdější vítězce z Ústí nad Labem a získala tak pro náš klub další body a pro sebe bronzovou medaili. Další dva naši zástupci – Tomáš Slezák a František Valašík - se potkali v jedné tabulce ve váze nad 34 kg. František po statečných bojích obsadil konečné třetí místo. O něco lépe se dařilo Tomášovi, pro kterého to byl vůbec první turnaj v kariéře. A tak konečné 1.místo a zlatá medaile byly překvapením nejen pro něho.

 

Na úspěchy svých mladších kolegů navázali další naši již ostřílení závodníci v kategorii mláďat, roč. 2003 – 2004. Ve váze do 34 kg se ve startovní listině objevili Jakub Löwy a Šimon Fröhlich. Oba postoupili ze svých skupin, ale boj o finále je svedl proti sobě. Zde se více dařilo Šimonovi a tak na Jakuba zbyla bronzová medaile. Šimon svoji cestu za zlatem však nedotáhl do úspěšného konce a ve finálovém boji, i když měl celou dobu převahu, v závěru díky malé nepozornosti svému soupeři podlehl. I tak druhé místo a další body do soutěže družstev potěšily. Ve váze do 30 kg nás zastupoval Jirka Učík, který si mezi šestnácti soupeři vedl skvěle a pavoukem se prokousal až na konečné 1. místo. 

 

V kategorii mladších žáků jsme měli tři zástupce. Michael Beran ve váze do 30 kg obsadil konečné krásné druhé místo. V další váhové kategorii do 46 kg nás zastupovali Daniel Pařízek a Lukáš Foltýn. Lukáš svoji tabulku vyhrál a Daniel byl v té své druhý. Boj o finále je tedy svedl proti sobě. Zde byl o něco lepší Daniel a na Lukáše čekala krásná bronzová medaile. Daniel však boj ve finále prohrál se svým přemožitelem ze skupiny a obsadil tak cenné druhé místo.

 

V kategorii mladších žákyň nás reprezentovaly Ema Fröhlichová ve váze do 40 kg a Ria Richtrová ve váze do 36 kg. Ema s přehledem své soupeřky porážela a dostala se až k závěrečnému zápasu, který bohužel se svoji zkušenější soupeřkou prohrála. Získala tak další naši stříbrnou medaili. Ria byla o něco úspěšnější a všechny své souboje s přehledem vyhrála. Konečná zlatá medaile byla tak zaslouženým oceněním její snahy. 

Ria Richtrová společně s Jirkou Učíkem byli svým způsobem boje o tomto víkendu našimi nejlepšími závodníky. 

 

Na závěr celého turnaje bylo vyhlašováno nejúspěšnější družstvo. LITOKAN Litoměřice byl vyhlášen celkovým vítězem turnaje s tříbodovým náskokem před domácími borci z České Lípy a stal se tak prvním držitelem překrásného poháru, věnovaného starostkou města Česká Lípa.

Fotogalerie: o Pohár starostky České Lípy