Opole, Polsko 10.-11. května 2012

17.05.2012 12:42

Veteráni  Litokanu opět přivezli cenné kovy z Mistrovství Evropy

 

Minulý týden se v polském Opole uskutečnilo Mistrovství Evropy v judu veteránů a i letos zde měl litoměřický judistický klub Litokan své zastoupení. Tak jako loni se ho zúčastnily tradiční opory -  Vítězslav Votruba a Margita Kadeřábková. Bohužel,  kvůli nedoléčenému zranění svoji účast musel odvolat Jaroslav Slabý mladší. Nicméně i v této oslabené sestavě se litoměřickým podařilo dosáhnout na medailová umístění.

Margita Kadeřábková si dokázala před časovým limitem poradit s úřadující mistryní Evropy  Gabi Moog z Německa, když použila svojí oblíbenou nožní techniku a po 30 vteřinách bodovala na Ipon. Ve finálovém boji však nestačila na bývalou polskou reprezentantku a držitelku bronzové medaile z mistrovství světa 1984 Joannu Majdan, zápas prohrála a obsadila tak 2.místo.

Vítězslav Votruba byl jako loňský Mistr Evropy nasazen do soutěže jako jednička a v prvním kole měl volný los. Ve druhém kole nastoupil proti vítězi zápasu Roaldseth Norsko a Pozdzik Polsko. Bronzového medailistu z loňského mistrovství světa Pozdzika Votruba porazil před časovým limitem držením na zemi uširo-joko-šiho. V boji o finále nastoupil proti dalšímu medailistovi z MS 2011 Rusovi Agamirovi a ve strhujícím zápase mu podlehl na body. V boji o 3.místo zdolal po vyčerpávajícím výkonu Ukrajince Shutova a obsadil tak bronzovou příčku.

Sponzorsky se na této akci podílela firma Bj. Stavby – komíny s.r.o., Litoměřice, které patří velké poděkování.

„Věřím, že naše úspěchy budou příkladem pro mláďata a žáky, že se  budou chtít stát dobrými judisty, budou pravidelně cvičit jak techniku, tak i všeobecnou fyzickou zdatnost. Vždyť to je i náš  základ, který jsme dostali  v dorosteneckých letech od našeho trenéra pana Jaroslava Slabého a ze kterého dodnes čerpáme“, zhodnotila na závěr Margita Kadeřábková.

Margita Kadeřábková,Jaroslav Slabý,Vítěslav Votruba