turnaj v Mladé Boleslavi a Český pohár družstev v Brně

29.05.2013 13:06

Mladí judisté z Litokanu opět s medailemi

 

Uplynulá sobota, 25. května 2013, byla pro judisty z Litokanu Litoměřice opět velmi úspěšná. Ti mladší se zúčastnili turnaje v Mladé Boleslavi, který pořádal místní oddíl Judo TJ Auto Škoda Mladá Boleslav. Na tento turnaj se sjeli především závodníci ze Středočeského kraje. Náš klub JC Litokan Litoměřice (trénující pod soukromou školou Šrejbr) vyslal na tyto závody celkem 5 svých členů.

Ve věkové kategorii mláďat, roč. 2005 – 2006, nás zastupovala jediná dívka výpravy – Rozálie Rybová, ve váhové kategorii do 28 kg. Zde se potkala se samými chlapci, ale i tak zabojovala a obsadila vynikající druhé místo.

Na úspěchy své mladší kolegyně navázali další naši již ostřílení závodníci v kategorii mláďat, roč. 2003 – 2004. Ve váze do 34 kg se ve startovní listině objevili Jakub Löwy a Šimon Fröhlich. Hned v prvním utkání nastoupili proti sobě a o něco málo byl úspěšnější Šimon, když vyhrál na juko. Další zápasy se však vyvinuly tak, že borci na 2. až 4. místě měli stejně vítězných zápasů. Rozhodovalo tedy bodové hodnocení a Jakub nakonec obsadil konečné třetí místo a na Šimona zbyla smolná bramborová medaile.

V kategorii mláďat jsme měli ještě jednoho zástupce – Jirku Učíka - ve váze do 30 kg. Ten se ve svých bojích na tatami dlouho nezdržoval a zápasy ukončoval krásnými hody po pár vteřinách. Bohužel v zápase o první místo stejným způsobem svému soupeři podlehl. I tak bylo druhé místo pěkným oceněním jeho snahy.

V kategorii mladších žáků jsme měli posledního svého zástupce. Michael Beran ve váze do 30 kg obsadil výborné první místo. Aby ale nevyšel ze cviku, zkusil si i kategorii do 34 kg. Svých o pár kilo těžších soupeřů se však nezalekl a výborným výkonem se zasloužil o naši další medaili – stříbrnou za druhé místo.

V sobotu 25.5. se v Brně také konal již druhý ročník Českého poháru družstev staršího žactva. Každý kraj postavil družstvo, které se skládalo ze čtyř děvčat (váhy -48, -52, -57 a -63 kg) a pěti chlapců ( -46, -50, -55, -60 a -67 kg). Do tohoto výběru se dostala naše judistka Denisa Beranová, která startuje ve váze do -48 kg. Celý tým prokázal dobrou kvalitu a po bojích ve skupině, kde vyhrál všechna čtyři utkání postoupil do boje o finále. Tam vyřadil tým Moravskoslezského kraje a postoupil do finále. A stejně jako loni se jim postavilo družstvo Jihočeského kraje. Po napínavém boji, kdy se soupeři střídali ve vedení, nakonec na nejvyšší stupínek vystoupalo družstvo ze severu Čech a obhájilo loňské vítězství tím nejtěsnějším rozdílem 5:4.  

Děkujeme závodníkům i trenérům za reprezentaci klubu a města Litoměřice, rodičům za pomoc při dopravě na závody a věříme, že budou naši malí judisté stejně úspěšní i v dalších soutěžích.

Fotogalerie: turnaj v Mladé Boleslavi a Český pohár družstev v Brně