Úspěšný víkend mláďat - 9 medailí

18.03.2014 07:15

Úspěšný víkend Litokanu Litoměřice

 

Uplynulou sobotu, 8. března, se konala Velká cena Litoměřic v judu - turnaj mláďat (ročník 2004-2005) a koťat (ročník 2006-2007). I náš klub LITOKAN Litoměřice vyslal do bojů hned 14 malých judistů, z nichž někteří absolvovali své vůbec první závody ve své kariéře. I tak jsme zde získali 9 cenných kovů.

Ale začněme u těch nejmenších – kategorií koťat.

Ve váze do 22 kg jsme měli dva zástupce, oba nováčky – Filipa Javorka a Jana Kose. Úspěšnější byl Honzík, který vybojoval bronzovou medaili a na Filipa pak zbylo 5. místo.

Váha do 23 kg byla doménou již ostřílené judistky Litokanu – Barbory Matzkeové. Ve své tabulce prohrála pouze jednou a po zásluze si tak na krk mohla pověsit stříbrnou medaili.

Ve váze do 25 kg nás reprezentoval další z nováčků – Vojtěch Kratochvíl. Ve své tabulce dokázal jednou zvítězit, ale to bohužel na postup do dalších bojů nestačilo a obsadil tak nakonec dělené 5. – 6. místo.

Ve váze do 26 kg se představila na svých prvních závodech Barbora Bizzarri a její statečný boj byl hned oceněn – získala bronzovou medaili.

Její zkušenější kolega - Vojtěch Špáta, se představil v kategorii do 27 kg. Ve své tabulce dokázal jednou zvítězit, což stejně jako u Vojty Kratochvíla na postup do dalších bojů nestačilo a obsadil konečné dělené 5. – 6. místo.

Další ostřílenou závodnici Rozálii Rybovou jsme měli ve váze do 32 kg. První zápas s přehledem vyhrála, ale v dalším narazila na svou tradiční soupeřku z Ústí nad Labem a i přes statečný boj s ní nakonec prohrála. I tak ale rozšířila naši sbírku o další stříbrnou medaili.

Posledním naším zástupcem v kategorii koťat byl ve váze do 32 kg Bronislav Hrabák, který ač nováček, překvapil již na minulém turnaji v Polabské lize v Chlumci nad Cidlinou, kde zvítězil. To mu zřejmě zachutnalo a tak svým soupeřům nedal v Litoměřicích žádnou šanci a krásnými hody si dokráčel pro naši první zlatou z Velké ceny.

V kategorii mláďat (ročníky 2004 a 2005) jsme měli šest zástupců.

Jako první se představil ve váze do 31 kg Vítězslav Richtr, který opanoval minulý turnaj v německém Sprembergu. V Litoměřicích se mu však tolik nedařilo a s jedním vítězstvím nepostoupil ze své tabulky do dalších bojů a obsadil dělené 5. – 6. místo. Nutno podotknout, že jeho dva přemožitelé posléze obsadili 1. a 2. místo.

Ve váze do 35,5 kg jsme měli dva své zástupce. Nováčka Davida Mráčka a již zkušeného závodníka Patrika Procházku. Jejich váha byla rozlosována do postupového pavouka, kterým dle očekávání bezproblémově postupoval Patrik. K překvapení však stejnou cestou šel i David, takže konečný boj o zlatou medaili byl ve znamení Litokanu. Ve vzájemném souboji byl o něco lepší Patrik Procházka, který tak získal pro náš klub další zlatou medaili. Na Davida pak čekala jeho první medaile – stříbrná.

Další ze zkušených borců, který se na turnaji představil, byl Jakub Löwy ve váze do 38 kg. I na něj čekal postupový pavouk. V prvním utkání bez problémů zvítězil, ale ve druhém se utkal s pozdějším vítězem této váhy, se kterým prohrál až po statečném boji nejtěsnějším rozdílem – výrokem rozhodčího. Tato prohra ho poslala do opravných bojů, kde však již nezaváhal a s přehledem se probojoval až k bronzové medaili.

Ve váze do 40 kg nastoupil František Valašík. Tomu se tolik nedařilo a tak boje v tabulce byly jeho konečnou stanicí a do dalších kol nepostoupil.

Posledním naším zástupcem na turnaji byla Alena Hrabáková ve váze do 52 kg. Judu se věnuje teprve několik týdnů a tak tento turnaj byl pro ni první zkouškou. V tabulce ji čekali další čtyři judisté. První dvě utkání se teprve rozkoukávala, ale pak se trochu osmělila a tak další dva soupeři už měli smůlu. Hned z prvního turnaje si odvézt bronzovou medaili to rozhodně potěší. A my blahopřejeme.

Na závěr nezbývá než poděkovat oběma trenérkám - Olině Müllerové (mláďata) a Margitě Kadeřábkové (koťata), které naše borce perfektně koučovaly. Našim malým judistům pak přejeme hodně úspěchů na dalších turnajích.

Fotogalerie: Úspěšný víkend mláďat - 9 medailí