Velikonoční turnaj Teplice 11.4.2009

11.04.2009 22:20

Dne 11.4.2009 Sportovní Klub Judo Junior Teplice pořádal 3.ročník

Velikonočního turnaje v judu.

Turnaje se zúčastnilo celkem 173 závodníků z 20-ti klubů a byli rozděleni na mladší žáci, mladší žákyně a mláďata ( ročníky 1999 – 2004 ). Jelikož mláďat bylo na turnaji hodně, tak je pořadatel rozdělil do dalších tří věkových kategorií.
Na takovém prestižním turnaji nechybělo ani 11 závodníků z Judoklubu Litokan Litoměřice pod vedením dvou trenérů Ing. Slabého a Pavla Sunkovského.
Naši dva nejmladší bojovníci ( rok 2003 – 2004 ) Ujčík Jiří (váha do 21 kg a Bizzarri Filip ( váha do 25 kg ) si vedli skvěle. Jirka své protivníky zvládl skvěle a vybojoval zlatou medaili. Filip svou základní skupinu vyhrál a semifinále narazil na zkušenějšího soupeře. I přesto si vybojoval krásnou bronzovou medaili.
V ročníku 2001 – 2002  naše barvy hájilo celkem pět závodníků. Daniel Pařízek ( váha do 30 kg ) si poradila ze všemi závodníky jak v základní skupině, tak semifinále i ve finále. Své soupeře porazil před časovým limitem 2 minuty na tzv: „ipon“. Tím získal zlato.

Po pěkných výhrách v základní skupině náš Michael Beran ( váha do 21 kg ), bohužel podlehl v boji o semifinále, ale přesto si odvezl pěknou bronzovou medaili. Krásné boje nám ukázal i Lukáš Foltýn ( váha do 25 kg), který svou šňůru výher ukončil bohužel až ve finále. I stříbrná medaile mu krásně zářila na krku. Pro zlatou medaili si přijela i Štěpánka Krejčová ( váha do 32 kg ) a tím si jí obhájila i minulého ročníku. Náš nováček Jakub Salač ( váha do 34 kg ) si vedl skvěle. Svých protivníků ze nezalekl na stoupil proti ním, jako ostřílený bojovník a vybojoval si zlato.
Další 4 naši judisté ( rok  1999 – 2000 ) nastoupili v plném bojovém nasazením. Denisa Beranová (váha do 32 kg) na stoupila do svých soupeřek s plným nasazením a určitě se jí to vyplatilo. Za to si z turnaje dovezla  zlatou medaili. Pro obhajobu loňského vítězství si přijel i Vojtěch Gruntorád ( váha do 33 kg ). Předvedl vynikající výkon a ze svými soupeři si poradil před časovým limitem. Za to si odvezl i letos zlato. Ve váze do 50 kg jsme měli dva zástupce Jaroslava Alta a Marka Kracíka. Po pěkných bojích skončil Jarda třetí a Marek čtvrtý.


Dále na turnaji bylo vyhlášeno deset nejtechničtějších závodníků a za naše barvy to získali Štěpánka Krejčová, Denisa Beranová a náš nejmladší bojovníka Jiří Ujčík.
Na konci pořadatel vyhlašoval deset nejlepších klubů v počtu získaných medailí a prvních pět získalo pohár. I přes to, že nás bylo pouze 11, tak jsem získali celkem 6x zlato, 1x stříbro a 3x bronz a  skončili jsem  na krásném čtvrtém místě. 
 
Judoklub děkuje všem rodičům a hlavnímu sponzorovi HKZ-CZ s.r.o. a DDM Rozmarýn Litoměřice, kteří podporují naše judisty.
 
(Foto: Pařízek Stanislav)
 
Za  JC Litokan a DDM Rozmarýn Litoměřice  Stanislav Pařízek.

Fotogalerie: Velikonoční turnaj Teplice 11.4.2009

Záznamy: 1 - 1 ze 1