Velim - Polabská liga 1.kolo

08.02.2013 11:17

VELIM/LITOMĚŘICE -V sobotu 19.1.2013 se skupinka sedmi mladých judistů JC Litokanu Litoměřice, trénující pod soukromou školou Šrejbr, vydala na své první závody v novém roce.

Cílem jejich cesty byla středočeská Velim, kde se konalo 1. kolo Polabské ligy v judu, vypsané pro mláďata, mladší a starší žactvo, kterého se zúčastnilo na 150 závodníků z 15-ti oddílů.

Bezchybný výkon podala Denisa Moravcová v kategorii mladších žákyň, ve váze do 36 kg a s přehledem získala zlatou medaili. Na její výkony však nenavázala další naše zástupkyně, Ema Fröhlichová, od letošního roku mladší žákyně, ve váze do 40 kg, která získala bronzovou medaili.

Michael Beran, poprvé startující v kategorii mladších žáků, neměl ve své váze do 30 kg soupeře a tak startoval ve váze do 34 kg. Svých starších a těžších soupeřů se nezalekl a získal tak naši druhou zlatou medaili.

V kategorii mláďat (roč. 2003 a 2004) jsme měli tři zástupce. Ostřílený závodník Jirka Učík, ve váze do 30 kg, postoupil ze své skupiny, ale v boji o finále svému soupeři podlehl a získal tak bronzovou medaili. Ve váze do 34 kg jsme měli Šimona Fröhlicha a Jakuba Löwyho. Oba dva nováčkové v této věkové kategorii měli dalších dvanáct, převážně starších soupeřů. Šimon, který byl handicapován čerstvě nasazenými rovnátky, porazil pouze jednoho ze tří soupeřů ve skupině a do dalších bojů bohužel nepostoupil. Jakubovi se dařilo o něco lépe a svoji tabulku vyhrál. Vyhrál i čtvrtfinálový souboj a v boji o postup do finále pak smolně prohrál na juko s pozdějším vítězem této váhové kategorie. I tak bronzová medaile na jeho krku byla příjemným překvapením úvodního turnaje tohoto roku.

Posledním naším zástupcem byl v kategorii koťat (roč. 2005 – 2006) Jan Kopřiva, ve váze do 28 kg. V prvním zápase prohrál se svým soupeřem na wazari a ve druhém ho porazil na juko. Rozhodoval tedy třetí zápas, ve kterém byl úspěšnější soupeř a Honzík tak získal krásnou stříbrnou medaili.

Děkujeme rodičům, trenérům za pomoc při organizaci a dopravě na závody.

 

www.litomericko24.cz/2013/01/23/prvni-turnaj-v-novem-roce-se-judistum-jc-litokan-vydaril/

 

Fotogalerie: Velim - Polabská liga 1.kolo