Velká cena Ústí nad Labem - Vyhlídka

02.04.2013 09:03

Velká cena Ústí nad Labem – Vyhlídka judo

Uplynulá sobota, 23. března 2013, byla pro judisty z Litokanu Litoměřice velmi bohatá. Rozděleni na skupinky se zúčastnili turnajů v Ústí nad Labem a Nepomuku.

Do Ústí nad Labem jsme vyslali 9, převážně těch nejmladších borců. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 167 závodníků a ti naši se mezi nimi rozhodně neztratili.

Mezi těmi nejmenšími (ročník 2007) nás ve svých vahách reprezentovali Maruška Suková (3. místo), Vojta Špáta (2. místo) a Bára Jenešová, která se stala vítězkou své váhové kategorie.

V další věkové kategorii mláďat, roč. 2005 – 2006, nás zastupovali také tři borci: ve váze do 29 kg to byl Jan Kopřiva, ve váze do 23 kg Bára Matzkeová a ve váze do 25 kg Rozálie Rybová. Všem se po vyhlášení výsledků houpala na krku stříbrná medaile.

Na jejich úspěchy navázali již ostřílení závodníci Jirka Učík a Jakub Löwy v kategorii mláďat, roč. 2003 – 2004.

Jirka startoval ve váze do 30 kg, kde své soupeře s přehledem porážel. Zaváhal až v boji o první místo a tak nakonec vybojoval stříbrnou medaili.

Jakub si vedl obdobně a v nerozhodném zápase o první místo prohrál až výrokem rozhodčího s borcem z Benešova. Podtrhl tak stříbrnou ústeckou sobotu.

Posledním naším zástupcem byla Nikol Štěpánková v kategorii mladších žákyň. Jelikož pro její váhu nebyla soutěž vypsána, byla nucena startovat o váhu výše (do 40 kg), což se zákonitě muselo projevit. I tak se nevzdala a překvapivě získala pro náš oddíl bronzovou medaili, když 2x vyhrála a 2x prohrála.

Celkový zisk z Ústí: všichni závodníci se umístili na stupních vítězů - 1x zlato, 6x stříbro a 2x bronz.

Děkujeme závodníkům za reprezentaci klubu a města Litoměřice a rodičům za pomoc při dopravě na závody.

Fotogalerie: Velká cena Ústí nad Labem - Vyhlídka