Vršovice 2011

15.09.2011 13:20

VETERÁNI Z LITOKANU USPĚLI

 

Litoměřičští judisté jako za starých časů...
Bývalí úspěšní reprezentanti v judu se zúčastnili Mezinárodního mistrovství České republiky veteránů.
Svěřenci trenéra Slabého zahájili přípravu na letošní sezónu v březnu tohoto roku. Prvním impulzem k návratu na "deku" bylo setkání bývalých a současných členů klubu litoměřického juda, který oslavil v lednu letošního roku již své padesátiny. Setkání po letech probudilo zájem judistů opět prožít atmosféru mistrovských soutěží. Ve světě jsou veteránské soutěže v judu velice populární a doslova naplňují slova, že není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. "Atmosféra na soutěžích judo masters je velice přátelská a vzájemné souboje více probíhají ve stylu fair play, i když zde nikdo nikomu vítězství nedaruje“, řekla bronzová medailistka z letošního Mistrovství světa Margita Kadeřábková.
Na letošním otevřeném Mistrovství republiky startovali judisté z deseti zemí v celkovém počtu přes 160 borců. Velký zájem překvapil nejen samotné účastníky, ale i pořadatele Sokol Vršovice, kteří pořádali mistrovství již podruhé.
Z litoměřické líhně se zúčastnili judisté Margita Kadeřábková, Petr Živný, Jarda Slabý a Víťa Votruba. Kromě Margity Kadeřábkové, která svůj návrat po letech absolvovala letos v červnu výhrou Mezinárodního mistrovství Slovenska a třetím místem na Mistrovství světa v Německu, ostatní borci měli po 17letech svoji premiéru.
Všichni čtyři však splnili svůj cíl a zvítězili ve svých kategoriích. "drželi jsme se pokynu našeho bývalého trenéra Jaroslava Slabého st. - zvítězit před časovým limitem a každý zápas na jinou techniku" řekl s nadsázkou syn trenéra Jarda Slabý ml., který zaznamenal cenné vítězství na Ipon nad rakouským medailistou z letošního Mistrovství světa.
Judisté trénují ve sportovní hale zimního stadionu v Litoměřicích dvakrát týdně, ale každý z nich ještě individuálně doplňuje svoji fyzickou kondici. Všichni závodníci splnili svůj kvalifikační cíl pro listopadové Mistrovství Evropy, které se koná v Rakousku. "Budeme se připravovat podobně jako doposud tzn. dva až tři tréninky juda týdně a individuálně silovou a vytrvalostní kondici" doplnil Votruba.

 

Za JC Litokan Litoměřice a DDM Rozmarýn  

Vítězslav Votruba

(foto: Vítězslav Votruba)

 

Fotogalerie: Vršovice 2011