Významné výročí

23.12.2010 09:29

 

Významný rok 2010

            Rok 2010 je z hlediska našeho klubu Judo club Litokan Litoměřice velice významný. 

A to jednak, že letos oslavil své 70.narozeniny zakladatel, předseda a držitel 5.danu ing. Jaroslav Slabý. Přejeme pevné zdraví do dalších let a stále stejné zapálení pro judo a výchovu mladých závodníků. Za léta vedení klubu mu jich prošlo rukama stovky.  

Dále oslavil náš klub kulaté výročí, a to 50.let od svého založení. Počátky klubu sahají do roku 1960, kdy klub vznikl jako Dukla Litoměřice. V roce 1990 se klub přejmenoval na JC Litokan Litoměřice a pod tímto názvem funguje dodnes.

   Náš klub vychoval řadu úspěšných reprezentantů. Vyrostla zde i nejlepší judistka Československa Lenka Šindlerová, která byla ještě v dresu Litoměřic v roce 1984 pátá na MS ve Vídni a na ME v roce 1989 v Helsinkách stříbrná. Další velmi úspěšná judistka Česka Míša Vernerová vyšla také z klubu LITOKAN Litoměřice. Víťa Votruba byl 7. na MS juniorů v roce 1996 v Portu. Velkých úspěchů dosáhla i družstva, kdy ženy byly mistrem republiky v roce 1981 a 1982, dorostenky vyhrály MS republiky 7x v letech 1979-86, dorostenci v letech 1981-82, starší žáci v roce 1983 a 94 a starší žákyně v roce 1992. Klubem prošla i řada dalších úspěšných judistů, kteří pro klub nasbírali mnoho ocenění na domácí i zahraniční scéně.

V posledních letech se věnujeme pouze mladším kategoriím ve věkovém rozpětí 5- 15 let.

 Klub je pod vedením ing. Slabého a dále trenérů a bývalých reprezentantů Květy Veselé (Marhanové) , Michaely Kleinové (Kavkové) , Pavla Sunkovského a Václava Šmejkala.

Po dlouhých letech se podařilo uspořádat setkání judistů, kteří dříve, nobo později hájili čest našeho klubu. Pozvání přijali Votruba Vítězslav, Krejza Karel, Slabý Jaroslav ml., Škvor Jiří, Smejkal Jiří a Radek, Huzán Jan, Pisklák Jakub, Hošek Petr, Friedrich Bohuslav, Roděj Vladimír, Novák Petr, Hromas Josef, Kadeřábková (Kováčová) Margita, Šindlerová Lenka, Křížková (Hromádková) Iva, Živný Václav a Petr, Špaček Ladislav, Veselá (Marhanová) Květa, Kleinová (Kavková) Michaela, Sunkovský Pavel, Šmejkal Václav, Kaláb Evžen, Kalábová Lenka …..

Dlouhodobě oddíl funguje při DDM Rozmarýn v Plešivecké ulici v Litoměřicích. Jejich prostory nám dávají útočiště pro přípravu. Tímto bych chtěl za všechny poděkovat všem zaměstnancům a především paní ředitelce Zuzaně Bendové za spolupráci , která je na vysoké úrovni   

 

více fotek na       www.majkbi.rajce.idnes.cz/50.let_juda_v_Ltm_-_Litokan/

 

 

 

ing. Jaroslav Slabý - 5.dan - zakladatel juda v Litoměřicích